Wat een spannend moment. Na hard werken aan dit nieuwe project zijn wij eindelijk live. Het aanbod komt nog online maar het is nu al wel mogelijk om je alvast aan te melden voor zowel de website als voor onze besloten Facebook groep (hier komt op beiden de aanvullende informatie te staan die jij nodig hebt)

Wat gaan we precies doen? In het kort wordt dit een website met o.a. fotoblokken waarbij er ook aandacht is voor speciale dagen zoals moederdag, Sinterklaas etc. Maar waar ook bijvoorbeeld een ingescand geboortekaartje op een luikje gezet kan worden. Daarnaast ook luikjes, blokken en rondjes met “gewoon” de aangeleverde foto. Uiteraard zullen we dit assortiment uitbreiden als er vraag naar is. Er is nog ruimte genoeg voor input van jou als fotograaf.

Leuk, maar hoe ga jij hier als fotograaf beter van worden hoor ik je denken. Nou dit gaat als volgt in zijn werk. Iedere fotograaf die zich inschrijft op onze website krijgt een persoonlijke link toegewezen. Als jij dan deze link op bijvoorbeeld je bedrijfspagina en nieuwsbrief deelt, dan ziet ons systeem precies welke klanten van jou vandaan zijn gekomen. Dit word zelfs een jaar onthouden. Als deze klant dan vervolgens zo’n leuk 2-luikje voor moederdag besteld krijg jij hiervoor een deel van het uitgegeven bedrag. Dus ook als deze klant straks met kerst denkt ik doe een mooi rondje 40cm van de hond laten maken dan weet ons systeem dat dit een klant is die van jou vandaan komt en krijg jij hiervoor een deel van het uitgegeven bedrag. Hiervoor hoeft de klant maar 1 keer via jouw link naar onze website te hebben geklikt en je kan het komende jaar aan deze klant verdienen zonder hier verder nog iets aan te doen. Natuurlijk komen er meer klanten via jouw link op onze site met de potentie om te bestellen naarmate je vaker de link met je volgers deelt.

“Wat doen jullie verder want jullie krijgen ook een deel neem ik aan?” Natuurlijk gaat een deel van de opbrengst ook naar ons, ook de leveranciers met wie wij samen werken worden hard getroffen door de crisis en moeten gewoon betaald worden voor de producten die ze leveren om te kunnen overleven. Daarnaast hebben wij ook een klein deel nodig om terug te kunnen steken in dit project. Want wij gaan er actief voor zorgen dat de mensen die via jou op onze site komen verleid worden om een aankoop te doen. Bijvoorbeeld door ze met een retargeting op de hoogte te stellen van nieuwe producten en ontwerpen of ze eraan te herinneren dat het wel erg leuk is om een bijvoorbeeld dat luikje voor moederdag dat ze op de site gezien (Facebook weet alles…) hebben daadwerkelijk te kopen.

“Maar jullie hebben ons dan eigenlijk alleen maar nodig voor het delen van de link en technisch gezien worden we hiervoor betaald als dit succesvol is gelukt? Zit er een addertje onder het gras?” Er zitten geen addertjes onder het gras. Natuurlijk zouden wij ook de leveranciers van fotoproducten samen kunnen brengen en dan advertenties via Facebook draaien om zo klanten aan te trekken met een slimme funnel. Maar wij vinden dat Facebook ongetwijfeld wel blijft bestaan ondanks de corona uitbraak. Dus dat geld wat wij anders zouden steken in de bovenste stap van de funnel besteden wij liever aan jullie. De eerste stap van de funnel is namelijk bekendheid creëren en doordat jullie als ambassadeurs achter ons staan door ons project te delen kunnen wij deze stap overslaan en wekt dit al vertrouwen bij potentiële klanten. Dat maakt het voor ons makkelijker om van geïnteresseerden klanten te maken. En daarvoor staan wij graag een deel van de inkomsten af. Want dit is een win win project voor iedereen.

Voordat wij begonnen waren wij er een beetje bang voor dat jullie niet blij zouden zijn als leveranciers van producten voor fotografen deze producten zelf aan consumenten zouden verkopen. Zonder de crisis hadden wij hiervoor ook nooit gekozen. Maar toen zowel de fotografen als de leveranciers meteen al de nadelige gevolgen ondervonden van deze crisis die nog zeker een maand aan zal houden is dit toch wel op de achtergrond geraakt. Technisch gezien verkopen wij deze producten nog steeds uitsluitend via klanten van aangesloten leveranciers. Daarnaast was voor ons het doorslaggevende argument dat wij via dit project alleen die producten aanbieden die anders ook bij andere leveranciers die wel aan consumenten leveren besteld zouden worden. Dus wat de aangesloten leveranciers uniek maakt zal ook zeker bij hun blijven. Ben je bezorgt hierover? Dan zou ik zeggen meld je dan zeker aan voor de besloten groep en laat daar je stem horen. Dit project is echt alleen maar bedoeld om fotografen en onze aangesloten leveranciers van fotografen te helpen zo goed als we kunnen. Wij hopen en gaan er hard aan werken om van dit project een groot succes te maken. Je bent van harte welkom om hiervan de vruchten mee te plukken.

Onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/Woodland-Magic

Besloten Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/547460856161948

Pin It on Pinterest